توان پور :گام سوم برجام در حقیقت یک نیم گام بود

esfahan

توان پور :گام سوم برجام در حقیقت یک نیم گام بود

مدرس جنگ نرم بسیج اساتید استان اصفهان گفت: اگر گام سوم کاهش تعهدات برجامی که برای رفع موانع تحقیق و توسعه برداشته شده از نظر فنی با گام اول و دوم مقایسه شود، یک نیم گام است تا این که یک گام کامل محسوب شود.

مجید توان‌پور در خصوص برداشته شدن گام سوم برجام توسط ایران اظهار کرد: اگر گام سوم کاهش تعهدات برجامی که برای رفع موانع تحقیق و توسعه برداشته شده از نظر فنی با گام اول و دوم مقایسه شود، یک نیم گام است تا این که یک گام کامل محسوب شود.

مدرس جنگ نرم بسیج اساتید استان اصفهان گفت: موانع تحقیق و توسعه بیشتر روی بحث سانتریفیوژها و بعضی از موارد اورانیومی بود، چون ما پروتکل الحاقی را اجرا می‌کنیم برخی موانع فعلاً  باقی می‌ماند، چون برخی موانع دو منع داشت یکی پروتکل الحاقی مثل کار بر روی برخی مواد تشعشع‌زا و یکی منع تحقیق و توسعه که در برجام بود.

وی افزود: در گام سوم کاهش تعهدات مانع تحقیق و توسعه را برداشتند که البته بیشتر بحث توسعه سانتریفیوژهای نسل جدید است و موانع کار از روی این‌ها برداشته شده است.

توان‌پور خاطرنشان کرد: گام سوم نسبت به گام اول و دوم گام کوچکتری بود البته اگر مثل گام اول و یا مخصوصاً گام دوم عمل می‌شد می‌شود گفت عملاً چیزی از برجام باقی نمی‌ماند.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: مهم‌ترین چیزی که از برجام باقی مانده و آخرین گام و اصلی هم است بحث پروتکل الحاقی است.

وی اذعان داشت: به نظر می‌آید اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بنایی برای انجام کاری در رابطه با برجام ندارند که اگر داشتند در همان گام اول و دوم عملی شده بود، در واقع به واسطه این گام‌ها ما مهلتی به جامعه بین‌الملل می‌دهیم که اگر قرار است کاری بکند انجام دهد.

توان‌پور با تأیید بر اینکه مسؤولان ما می‌دانند که اروپایی‌ها و امریکا قرار نیست کاری بیشتر از این انجام دهند، خاطرنشان کرد: اینکه می‌بینید برخی افراد امروز به خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری راضی شده‌اند به همین دلیل است، آن هم خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری نه پولی که بتوان فروخت و غذا و داروی مورد نیاز را تأمین کرد.

کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: این خط اعتباری بازخوانی جدیدی منتهی با رقم بیشتری از اینستکس است، تفاوت زیادی هم با قبلی ندارد در واقع به جای این که به فکر سازوکار مالی جدیدی باشند، خط اعتباری به ایران دادند که غذا و دارو را با فروش نفتی که دارد وارد کند.

وی درباره گمانه‌زنی‌ها در خصوص خروج دولت از برجام تأکید کرد: اگر بخواهند گام درجا بردارند مثل یک رژه درجا حالاحالاها می‌شود ۶۰ روز به ۶۰ روز گام برداریم و قضیه را کش بدهیم اما اگر بخواهیم مثل گام اول و دوم قدم برداریم عملاً در گام بعدی چیزی از تعهدات ما در برجام باقی نمی‌ماند که همان انجام داوطلبانه پروتکل الحاقی توسط ایران است.

توان‌پور بیان کرد: به نظرمی‌رسد طولانی شدن فرآیند گام‌ها به نفع کشور نیست و نباید معطل این باشیم که اروپایی‌ها کاری برای ما انجام دهند، چون عملاً انجام نمی‌دهند و همه هم می‌دانند که این اتفاق نمی‌افتاد.

کارشناس مسائل سیاسی توصیه کرد: به‌ هر حال این دولت آبرویی پای برجام گذاشته که به این راحتی نمی‌خواهد این آبرو از بین برود، منتهی باید قبول کند این اتفاق دیر یا زود می‌افتد و از برجامی که قرار بود مشکلات ما را حل کند، از طرف دوم که چیزی باقی نمانده از طرف ما هم عملاً باقی نمی‌ماند.

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.