اگر باور قلبی وجود داشت، همه برای پیشگیری از خطرات احتمالی سیلاب و خشکسالی بسیج می شدند

اصفهان اساتید

اگر باور قلبی وجود داشت، همه برای پیشگیری از خطرات احتمالی سیلاب و خشکسالی بسیج می شدند

مسعود نصری در نشست اهداف پیش رو و راهبردی اندیشکده مدیریت آب و منابع طبیعی بسیج اساتید استان اصفهان، با بیان این که از دیدگاه کارشناسی هیچ بحرانی بدون علائم و هشدارهای قبلی رخ نمی دهد و بحرانهای طبیعی هم قابل پیش بینی هستند و هم خبر می کنند، گفت: اگر نسبت به ریسک خطر پذیری و عمق فاجعه ای احتمالی سیلاب و خشکسالی که پیش رویمان است باور قلبی وجود داشت آنگاه نه یک دولت و نه یک ارگان که تمام نیروها و تمام افراد برای پیشگیری از فاجعه بسیج می شدند.

به گزارش روابط عمومی بسیج اساتید استان اصفهان، مسعود نصری در نشست اهداف پیش رو و راهبردی اندیشکده مدیریت آب و منابع طبیعی بسیج اساتید استان اصفهان، با بیان این که از دیدگاه کارشناسی هیچ بحرانی بدون علائم و هشدارهای قبلی رخ نمی دهد و بحرانهای طبیعی هم قابل پیش بینی هستند و هم خبر می کنند، گفت: اگر نسبت به ریسک خطر پذیری و عمق فاجعه ای احتمالی سیلاب و خشکسالی که پیش رویمان است باور قلبی وجود داشت آنگاه نه یک دولت و نه یک ارگان که تمام نیروها و تمام افراد برای پیشگیری از فاجعه بسیج می شدند.

مسعود نصری در نشست اهداف پیش رو و راهبردی اندیشکده مدیریت آب و منابع طبیعی بسیج اساتید استان اصفهان، گفت: پیامد بُروز تغییر اقلیم و دخالت روز افزون بشر در اقلیم جهانی دو پدیده طبیعی خشکسالی و سیل بوده و بخش های مختلف کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهند.

عضو شورای اندیشکده آب و منابع طبیعی بسیج اساتید استان اصفهان، اظهار کرد: در کشور خودمان نیز در چند سال اخیر به تناوب شاهد وقوع سیلاب ها و خشکسالی های شدید در اکثر نقاط بوده ایم.

وی سپس با اشاره به این که بُروز توام این دو پدیده طبیعی یکدیگر را تقویت می کنند، گفت: وقوع خشکسالی های شدید، پوشش گیاهی و رطوبت خاک را تحت تاثیر قرار داده که این خود عامل تسهیل کننده جریان یافتن سیلاب های مخرب است و از سوی دیگر بُروز سیلاب های شدید نیز باعث از بین رفتن اراضی زراعی و شسته شدن خاک های حاصلخیز می شود که این امر اثرات خشکسالی را در این منطقه تشدید می کند.

عضو شورای اندیشکده آب و منابع طبیعی بسیج اساتید استان اصفهان، با بیان این که سیلابهایی مخرب بخصوص در یکی دوسال اخیر در کشور اتفاق افتاد، ادامه داد: در این حوضه آبریز که از پتانسیل سیل خیزی نسبتا بالایی بر خوردار است، با اعمال یک مدیریت صحیح و جامع، علاوه برآن که اثرات وصدمات سیلاب را می توان کاهش و یا تخفیف داد می توان از همین پدیده طبیعی، برای افزایش پتانسیل آبی موجود در منطقه نظیر افزایش رطوبت خاک، تغذیه آبخوان های زیرزمینی و افزایش ذخیره آب دریاچه پشت سدها نیز بهره برد، لازمه این امر وجود یک مدیریت جامع و بهینه ریسک سیل در این حوضه آبریز است.

نصری ادامه داد: بدیهی است یکی ازمهمترین عواملی که در افزایش و یا کاهش میزان خسارت و تعداد تلفات انسانی در هنگام بُروز بلایای طبیعی موثر است، وجود یا عدم وجود سیستم مدیریت بحران کارا می باشد و با توجه به ویژگیهای خاص حوادث و بلایای طبیعی، مدیریت بحرانهای ناشی از بلایای طبیعی به دلایل مختلف از پیچیدگی و گستردگی فراوانی برخوردار بوده و اتخاذ تدابیر ویژه ای را ایجاب می کند.

لازمه مدیریت بحران پدیده های طبیعی برنامه ریزی واقع بینانه نه به دنبال حوادث دویدن است

عضو شورای اندیشکده آب و منابع طبیعی بسیج اساتید استان اصفهان، اظهار کرد: مدیریت بحران با محور دانایی ترکیبی از علم و هنر و عمل است. گام اول در مدیریت بحران برنامه ریزی است. برنامه ریزی ابزاری است که ما را از وضعیت موجود به وضعِت مطلوب می رساند. لذا اولین قدم برای برنامه ریزی صحیح تبیین و شناخت وضعیت موجود می باشد و نیاز به واقع بینی دارد تا خوش بینی و تاکید می کنیم که این درست در نقطه مقابل روزمره گی و به دنبال حوادث دویدن است و بدون تعارف در نقطه مقابل رفتار قدرگرایانه سنتی مان قرار می گیرد.

نصری گفت: مدیریت بحران را باید از ارکان مدیریت ایمنی جامعه جهت تضمین نیل مطمئن بسوی اهداف برنامه ریزی های توسعه اجتماعی- اقتصادی دانست.  با چنین دیدگاهی مدیریت بحران نیازمند دیدگاه ها و بنیادهای فلسفی اصیل برآمده از فرهنگ جامعه، آمار و اطلاعات برآمده از مطالعات و آسیب شناسی اجتماعی -اقتصادی خاص جامعه و رویکردها و روش های اجرایی متناسب با آسیب پذیری های اجتماعی – اقتصادی خاص آن جامعه است.

وی خاطرنشان کرد: در تحقیق پیشنهادی اندیشکده آب استان که ضرورت اجرای آن برای کل کشور و یا لااقل ایران مرکزی و در مقیاس دقیقتر استان های دچار مشکل سیل و خشکسالی خصوصا استان اصفهان ملموس است، موضوع مورد توجه مطالعات پایه ای در ریسک خطرپذیری رخداد سیل و خشکسالی، که امروز مورد توجه اکثر کشورها در مواجه با مخاطرات طبیعی در مدیریت بحران است، می باشد، بر همین اساس مراحل چند گانه مدیریت با عطف نظر به کلیات و مقتضیات اساسی برنامه ریزی می شود بطوری که تأثیر عوامل اجتماعی – اقتصادی بر برنامه ریزی مدیریت بحران بتواند مطرح و اصولی اجرا گردد.

بحرانهای طبیعی هم قابل پیش بینی هستند و هم خبر می کنند

عضو شورای اندیشکده آب و منابع طبیعی بسیج اساتید استان اصفهان، تصریح کرد: از دیدگاه کارشناسی هیچ بحرانی بدون علائم و هشدارهای قبلی رخ نمی دهد. بارها شنیده ایم «که زلزله خبر نمی کند». و یا «فاجعه های طبیعی چون: طوفان، سیل، آتش سوزی ناشی از امتحان الهی است». فراتر از جنبه های تسلی بخش و اعتقاد پایه ای در فرهنگمان که کارکرد خود را داراست با دیدی کارشناسانه می دانیم که بحرانهای طبیعی هم قابل پیش بینی هستند و هم خبر می کنند.

اگر باور قلبی وجود داشت، تمام افراد برای پیشگیری از خطرات احتمالی سیلاب و خشکسالی بسیج می شدند

وی اظهار کرد: اگر نسبت به ریسک خطر پذیری و عمق فاجعه ای احتمالی سیلاب و خشکسالی که پیش رویمان است باور قلبی وجود داشت آنگاه نه یک دولت و نه یک ارگان که تمام نیروها و تمام افراد برای پیشگیری از فاجعه بسیج می شدند.

عضو شورای اندیشکده آب و منابع طبیعی بسیج اساتید استان اصفهان، در پایان با بیان این که وقوع حوادث طبیعی یک فرصت برای توسعه می تواند باشد، گفت: برنامه ریزی با این نگرش آسان نیست ولی شدنی است، ما نیز با توجه ریشه فرهنگی و قدرت مذهبی و با توکل به خدای آگاه و دانا موفق خواهیم شد فقط باید یک عزم ملی ایجاد شود.

انتهای پیام/

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.