print

دستگاه یو-وی گان پرتابل ضدعفونی کننده اجسام طراحی و ساخته شد

به گزارش روابط عمومی بسیج اساتید استان اصفهان، محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان، دستگاه یو-وی گان پورتابل با قابلیت حمل آسان را طراحی و ساختند که با بهره گیری از آن می توان در کلیه سطوح و اجسام را از ویروس ها، باکتری ها و میکروارگانیزم های مضر پاکسازی نمود.

 

مهدی کاروان ویژگی منحصر بفرد این دستگاه ضدعفونی کننده را وزن کم و قابلیت حمل آسان آن عنوان کرد و گفت: این دستگاه که مشخصات ظاهری آن مشابه با سشوارهای خانگی و حتی قابل طراحی با ابعاد بسیار کوچکتر است، با توان 6 وات و امکان تغییر ولتاژ ساخته شده و از قابلیت تنظیم به توان های پایین تر نیز برخوردار می باشد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان دیگر قابلیت این دستگاه را هوشمند بودن عنوان کرد و  گفت: دستگاه یو-وی گان پورتابل  که با تلاش و خلاقیت محققان دانشگاه صنعتی اصفهان ساخته شده پس از مجاورت با سطح اجسام و بدون دخالت دست، به صورت هوشمند فعال می شود و با پرتودهی به اشیاء مقابل خود، اقدام به از بین بردن باکتری ها، ویروس ها و میکروارگانیزم های مضر  می کند.

 

 کاروان افزود: باطری قابل شارژ با عمر نسبتاً طولانی و امکان استفاده متعدد، وزن بسیارکم و سیستم هشدار دهنده صوتی و نوری به هنگام فعال شدن پرتوهای فرابنفش از دیگر ویژگی های دستگاه یو-وی گان پورتابل ضدعفونی کننده اجسام است.

 عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که این دستگاه به راحتی توسط شارژرهای معمولی تلفن های همراه 5 ولت و یا پورت USB تلویزیون و یا لپ تاپ قابل شارژ است، تصریح کرد: برخورداری از نمایشگر ظرفیت باقیمانده باطری، لنز تفرق نور یو-وی و بشقابک مقعر متمرکز کننده (منعطف با کاربرد) به منظور تغییرات در چگالی انرژی/توان تشعشع یافته به سطح، دیگر مشخصات ممتاز این دستگاه پرتابل است.

 

کاروان با اشاره به همکاری دانشجویان و دانش آموختگانی از دانشگاه صنعتی اصفهان در انجام این پروژه، افزود: آقایان علی اکبری دستگردی (دانشجوی مهندسی مکانیک) ، محمد مقصودی (دانشجوی مهندسی برق) و حسین کاروان (دانش آموخته مهندسی مواد) دانشگاه صنعتی اصفهان در انجام این طرح همکاری داشتند.

 

خاطرنشان کرد: این طرح درحال ثبت در اداره ثبت اختراعات و مالکیت معنوی است و با توجه به انجام آزمایش های پایانی به منظور تثبیت توان غیرفعال سازی ویروس ها و باکتری ها و همچنین ایمنی پرتودهی آن، در آینده نزدیک به طور انبوه تولید و عرضه خواهد شد.

 

دانشگاه صنعتی اصفهان در مبارزه با کرونا

 

پیش از این نیز روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اقدامات دانش بنیان گسترده، مؤثر و سازنده محققان این دانشگاه پس از شیوع ویروس کرونا، اعلام کرده بود بزرگترین و پیشرفته ترین خطوط تولید ماسک N95 در کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان با ظرفیت تولید روزانه بالغ بر ۲۰ هزار ماسک استاندارد پنج لایه و شش لایه N95  در حال راه اندازی است و  تا پایان فروردین تکمیل می شود همچنین  اعلام کرده بود محققان شرکت نانوزیست صنعت اهورا این دانشگا خط تولید پارچه های نانو منطبق با استاندارد N95 را طراحی و راه اندازی کرده اند و روزانه پارچه های استاندارد به منظور تولید بیش از ۱۵ هزار ماسک فرآوری و تولید می شود. تولید روزانه بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ ماسک سه لایه مطابق با استانداردهای بهداشتی با همکاری نزدیک شرکت ماهوت اصفهان و شرکت الیاف توانمند صنعتی اصفهان که از دیگر شرکت های رویشی این دانشگاه  از دیگر فعالیتهای این دانشگاه در مبارزه با کرونا است.

محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان، دستگاه یو-وی گان پورتابل با قابلیت حمل آسان را طراحی و ساختند که با بهره گیری از آن می توان در کلیه سطوح و اجسام را از ویروس ها، باکتری ها و میکروارگانیزم های مضر پاکسازی نمود.