print

ایجاد نقش محوری اساتید بسیجی در متن جامعه

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، محمد باقری ظهر امروز در پیش خطبه‌های نمازجمعه اصفهان اظهار کرد: شهید چمران به عنوان یک نابغه علمی و نظامی جمهوری اسلامی ایران یکی از شخصیت‌های برجسته‌ای است که اقدامات خالصانه وی تأثیر به سزایی در تثبیت انقلاب اسلامی ایران داشت، شهید چمران یک نخبه علمی بود که تحصیل و محل عالی کسب تحصیل خود را در غرب رها کرد و بر اساس روحیه و دغدغه انقلابی خود برای حل معضلات موجود به کشورش برگشت، او فقط یک دانشمند برتر رتبه فیزیک نبود او یک نخبه فرهنگی در رشته‌های هنری مثل عکاسی و نقاشی هم بود، یک نخبه نظامی و سرباز سخت و نخبه مدیریت در وزارت بود.

مسؤول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان گفت: شهید چمران با عشق و ایمان به آرمان‌های انقلاب به اهواز آمد و در چنین روزی در سال 1360 به مقام رفیع شهادت نائل آمد، شهید چمران فقط خدا را می‌دید و برای خدا کار می‌کرد، حقیقتی که امام خمینی هم بر آن تأکید داشت، شهید چمران به دنبال نتیجه نبود بلکه راهی که خدا می‌پسندید را انتخاب می‌کرد.

وی افزود: طراحی اصلی جنگ‌های نامنظم، سدهای خاکی و سازمان‌دهی واحدهای چریکی یازده‌نفره و حضور در لبنان و... همه توانمندی‌های شهید چمران را می‌رساند و بر همین اساس رهبر انقلاب مهم‌ترین انتظار خود از جامعه نخبگانی به ویژه اساتید را تربیت انسان‌هایی در تراز شهید چمران عنوان کرده‌اند.

باقری بیان کرد: حضور اساتید در بخش‌های جهادی انقلاب بر هیچ‌کس پوشیده نیست، حضور در جنگ‌های دفاع مقدس، در دوران سازندگی، حضور در جبهه جنگ نرم، تولید علم و.. نشان‌دهنده جایگاه ویژه اساتید بوده و هست، هم‌اکنون بیش از سه دانشگاه در سطح استان جزو دانشگاه‌های برتر بر طبق رتبه‌بندی‌های انجام شده در سطح بین‌المللی هستند.

مسؤول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان ابراز کرد: سازمان بسیج اساتید با توجه به این نقش‌های حساس و ویژه بنا بر پیشنهاد جمعی از اساتید انقلابی در دانشگاه اصفهان و استان خراسان در اوایل دهه 80 بنا بر دستور رهبر انقلاب و شورای عالی انقلاب ذیل مجموعه اقشاری بسیج شکل گرفت و در طول عمر خود هم اکنون از جمع ده هزار نفری اساتید در دانشگاه‌ها تشکیل شده و بیش از 4 هزار و 200 نفر از اساتید در استان اصفهان عضو این مجموعه هستند و در بیش از 90 دفتر و کانون در سطح استان در حال فعالیت هستند.

وی گفت: این سازمان با توجه به تحقق دستورات و منویات امام راحل و رهبر انقلاب از نقش‌های دانشگاه و نقش ویژه اساتید و روحیه بسیجی فعالیت‌های خود را در محورهای علمی پژوهشی بر اساس ذات فعالیت تولید علم اساتید، بیانیه گام دوم انقلاب، حضور و ایفای نقش محوری در بطن جامعه، تقویت معنوی اساتید و دانشجویان، برنامه ویژه برای خانواده اساتید، تشکیل کارگروه و اندیشکده‌های راهبردی و... تقسیم‌بندی کرده است.

باقری با اشاره به محور علمی گفت: بسیج اساتید با استفاده از ظرفیت‌های علمی با راه‌اندازی گروه‌های مسأله محور اندیشکده‌های راهبردی وظیفه احصا، بررسی و ارائه حل مشکلات جامعه را برعهده دارد.

مسؤول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان درباره محور دوم درخصوص بیانیه گام دوم انقلاب تصریح کرد: تبیین، بومی‌سازی و اجرایی کردن بیانیه گام دوم با رویکرد امید افزایی و توجه ویژه به جوانان به صورت جهادی و انقلابی مورد توجه این سازمان قرار گرفته است و با تشکیل 7 کارگروه تخصصی در سازمان بسیج اساتید با همکاری رسانه‌های استان اصفهان در حال انجام اقدام ویژه‌ای است؛ چرا که نقش بسیج اساتید همانند موتور پیشران در مورد مطالبات رهبری در دانشگاه و جامعه خواهد بود

وی خاطرنشان کرد: حضور اساتید در عرصه‌های اجتماعی به عنوان فرماندهان جنگ نرم بسیار تأثیرگذار است، طرح مسجد محوری و نقش اساتید در مساجد و پیشنهاد حضور یک استاد ارزشی در هیأت امنای مسجد، حضور در عرصه اجتماعی و ارائه راه کار به سران سه قوه، شرکت در پویش ملی حمایت از سیل‌زدگان با کسر حقوق و اعزام اساتید مشاور، فنی و کمک‌های نقدی در سه مرحله بیش از هزار و 300 نفر از نمونه‌های حضور در عرصه‌های اجتماعی است.

باقری اضافه کرد: درگیر کردن خانواده‌های اساتید در بخش‌های مختلف برای تحکیم خانواده برنامه‌ریزی‌شده، اجرای همایش با حضور بیش از هزار نفره اساتید به همراه خانواده خود در اردوگاه شهدای بسیج و برگزاری دیگر همایش‌ها و جشنواره‌های ورزشی و ... از نمونه‌های این محور است.

مسؤول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان افزود: ظرفیت علمی اساتید جهادی و انقلابی و حضور بدون چشم‌داشت این اساتید بنای برنامه‌ریزی برای حضور آن‌ها در مناطق موردنیاز اردوهای جهادی و تعاملات جهادی شده است که منجر به اعزام آن‌ها در جای‌جای استان مانند سمیرم و پادنا را شده است.

وی درباره تقویت معنوی اساتید و دانشجویان اذعان داشت: تقویت معنوی اساتید و دانشجویان باعث ایجاد زیرساخت‌ها و بیش از 100 حلقه‌های تخصصی صالحین در کلیه دانشگاه‌های استان شده که خود منجر به شبکه‌سازی اساتید و ارتباط بهتر آن‌ها شده است و برنامه‌های جدی در این حوزه سازمان‌دهی شده است.

باقری تصریح کرد: با عنایت به دغدغه اساتید در حوزه‌های مختلف خصوص کارهای زمین‌مانده محور پنجم در این حوزه ایجاد کارگروه‌های تخصصی در خصوص احصا و ارائه راه‌حل و تشکیل کارگروه‌ها و اندیشکده‌های علمی و راهبردی است، کارگروه پیوست نگاری فرهنگی با دارا بودن دو طرح ملی و استانی در حال نگارش پیوست نگاری در دو مجموعه است که نهادهای اجرایی استان می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند، کارگروه اقتصاد مقاومتی، تمدن پژوهشی، امر به معروف، پیوند حوزه و دانشگاه، زنان و جامعه، جنگ نرم و اقتصادی از دیگر کارگروه‌های این محور هستند.

مسؤول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان ادامه داد: در راستای این کارگروه‌ها اندیشکده راهبردی شکل گرفته و شامل اندیشکده علمی راهبردی شهر اسلامی، آب، گردشگری، گیاهان دارویی و فضای مجازی (مدافع) می‌شوند که هم اکنون در حال فعالیت هستند و برنامه‌ریزی ویژه برای ادامه راه صورت گرفته است.

وی یادآور شد: بسیج اساتید آمادگی ارائه خدمات علمی و فرهنگی به دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها را دارد تا در راستای تحقق و اثربخشی برنامه‌های و اهداف و اجرای منویات رهبری قدم بردارد.

ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید دکتر چمران و روز بسیج اساتید
در ابتدای سخنان به معرفی شهید چمران بعنوان الگوی استاد بسیجی با محوریت فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص آن شهید بزرگوار صحبت نمود و
پنج محور عمده فعالیت بسیج اساتید استان اصفهان شامل: ایجاد نقش محوری اساتید بسیجی در متن جامعه، حضور جهادی اساتید بسیجی در تبیین و به ثمر رساندن بیانیه گام دوم، اندیشکده های علمی راهبردی ، ایجاد کانونهای تخصصی، شبکه سازی اساتید بسیجی جهت حضور در عرصه های اجتماعی و فرهنگی مطرح نمود.